Keskustan kesän avajaiset 6.6.2024

Tampere Tunnetuksi ry organisoi Tampereen keskustan kesän avajaiset 6.6.2024. Tapahtumassa jaetaan 1000 pinkkiä Rakas Tampere -ämpäriä ja aloitetaan kesän maksuttomat Rakas Tampere: Kauppaa kautta aikojen -opaskierrokset. 

TAMPEREEN KESKUSTAN KESÄN AVAJAISET 6.6.2024

Tampere Tunnetuksi ry räväyttää kesän alkuun iloisella tempauksella torstaina 6.6.2024, Kustaan nimipäivänä. Päivä valikoitui Tampereen keskustan kesän avajaispäiväksi, sillä Kustaa III on Tampereen perustaja. 

– Maailman onnellisimman maan vetovoimaisimman kaupungin keskustassa tapahtuu aina jotakin ainutlaatuista. Tällä kertaa se on 1000 pinkin ämpärin jako kesän alkamisen kunniaksi. Erikoisuudessaan se, ainakin oikeanlaisten lasien läpi katsottuna, kuvastaa Tampereen rohkeutta ja määrätietoisuutta kehittyä ja mennä eteenpäin modernisti, mahdollisuuksia toteuttaen ja omalla tyylillä, kertoo Tampere Tunnetuksi ry:n hallituksen puheenjohtaja Marko Laaksonen.

Pinkkejä, Rakas Tampere-logolla varustettuja ämpäreitä jaetaan niin jäsenyrityksissä kuin sitten klo 17 alkaen Tampereen Laukontorilla. Ämpäreiden jaosta on tullut perisuomalainen ja huumorillakin ymmärrettävä avajaislahja, jonka ilon yhdistys haluaa jakaa nyt myös kaupungin keskustassa. 

Kesän avajaisämpärin voi myös saada jäsenyrityksistä, jos käy hyödyntämässä Rakas Tampere Passin kesänavajaistarjouksen. Päivän supertarjoukset löytää Rakas Tampere Passista 6.6. ja ne ovat voimassa vain 1–3 päivää.

Rakas Tampere Passi on osa Tampere.Finland-sovellusta, jonka on ladannut jo yli 200 000 käyttäjää. Rakas Tampere Passi on sovelluksen käytetyin osio, jonka löytää keskimäärin 12 500 uniikkia käyttäjää kuukaudessa. Passissa on kattavasti erilaisia etuja ja tarjouksia kaupungin keskustaan yhden yrittäjän kivijalkaliikkeestä aina isoihin myymälöihin tai ravintolaketjuihin asti.  

RAKAS TAMPERE: KAUPPAA KAUTTA AIKOJEN -OPASKIERROKSET 

Tampere Tunnetuksi ry tarjoaa kesällä 2024 kahdeksan maksutonta opaskierrosta paikallishistoriasta kiinnostuneille tamperelaisille ja kaupungissa vieraileville turisteille. 

Rakas Tampere: Kauppaa kautta aikojen -opaskierroksilla kerrotaan Tampereen kaupan ja kauppiaiden historiaa ja hieman nykypäivääkin. Kävelykierrokset kestävät 90 minuuttia ja ne järjestetään 6.6.-23.7.2024 välisenä aikana kerran viikossa. 

Oppaina kierroksella Tampereen Matkailuoppaat ry:n auktorisoidut matkailuoppaat. Tamperelainen opasyhdistys on toiminut jo 75 vuotta. Yhdistyksen puheenjohtaja Anja Hakkarainen kertoo, että oppaiden yhteistyö Tampere Tunnetuksi ry:n kanssa tuntuu erityisen mielenkiintoiselta ja lämminhenkiseltä. 

– Olemme samalla asialla. Haluamme tehdä Tamperetta vieläkin tunnetummaksi eri keinoin, yhdessä ja erikseen, ympäri vuoden. 

Myös Tampere Tunnetuksi Ry:n hallituksen puheenjohtaja Marko Laaksonen on tyytyväinen yhteistyöstä. 

– Tampere Tunnetuksi ry on keskustan kehittämisen asialla yhdessä kaupungin ja alueen kaupallisten toimijoiden kanssa. Jotta tulevaisuutta voi suunnitella, tulee myös historia tuntea. Mainio uusi yhteistyö Tampereen Matkailuoppaiden kanssa avaa nyt kaikille mahdollisuuden tutustua mielekkäällä tavalla keskustan kaupan sekä kauppiaiden historiaan ja vähän tulevaisuuteenkin. Tarinat näyteikkunoiden takaa ovat takuulla mielenkiintoisia!

Opaskierroksilla kerrotaan esimerkiksi, mikä oli aikaisemmin Tampereen pääkatu, miten rahaa kuljetettiin Tirkkosen kaupassa, mistä Laukontori on saanut nimensä ja kuinka paljon tiiliä käytettiin Kauppahallin valmistamiseen. 

Opaskierros on osallistujalle täysin maksuton. Kierroksen lähtö tapahtuu Laukontorilta ja opaskierroksen aikana vieraillaan niin Tampereen Kauppahallissa kuin Kauppa-aukiollakin. Kierros päättyy Tampereen Keskustorille. Vastaavia kierroksia on tehty myös esimerkiksi Tampereen Kauppahallissa ja ne ovat olleet erittäin suosittuja. Rakas Tampere: Kauppaa kautta aikojen -kierroksille onkin varattu kaksi opasta, jolloin ryhmää voidaan tarvittaessa jakaa. 

Opaskierrokset lähtevät Laukontorin kellon alapuolelta. Ensimmäisen kerran torstaina 6.6. klo 16 ja siitä eteenpäin tiistaisin klo 14 aina 23.7. asti. (Päivälistaus: 6.6.2024 klo 16.-17.30 ja sen jälkeen 11.6.,18.6., 25.6., 2.7., 9.7., 16.7. ja 23.7.2024 klo 14.-15.30)

TAMPERE TUNNETUKSI RY JA RAKAS TAMPERE
Tampere Tunnetuksi ry on ydinkeskustan yritysten oma yhdistys, jonka tehtävänä on tehdä Tampereen keskustasta Suomen paras paikka. Yhdistys auttaa jäseniään tekemään liiketoimintaa Tampereen keskustassa sekä markkinoi toiminnallaan Tampereen ydinaluetta. Yhdistys on toiminut aktiivisesti vuodesta 1965. Kesällä 2023 Tampere Tunnetuksi ry otti markkinointinimekseen Rakas Tampere. Tampere Tunnetuksi ry säilyy yhdistyksen nimenä ja sitä käytetään virallisissa yhteyksissä.

LISÄTIEDOT

Tampereen keskustan kesän avajaiset ja Rakas Tampere Passi
Heidi Kormano
Tampere Tunnetuksi ry:n kaupallinen tuottaja
p. 0400 987 850
heidi.kormano@tamperetunnetuksi.fi
https://rakastampere.fi 
 

Rakas Tampere: Kauppaa kautta aikojen -opaskierroksen sisältö
Anja Hakkarainen
Tampereen Matkailuoppaat ry:n puheenjohtaja
p. 0400 832 000
anjam.hakkarainen@gmail.com 
https://www.tampereenoppaat.fi