Keskustan kehittäminen

Tampereen keskustaa kehitetään Tampereen kaupunkiorganisaatiossa Viiden tähden keskusta -kehitysohjelman vetovastuulla. Mielenkiintoinen ja vetovoimainen keskusta-alue koostuu monista isoista ja pienistä kohteista ja palveluista. Tampereen keskustaan halutaan luoda paras mahdollinen ympäristö asua ja tehdä liiketoimintaa.

Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta -hankeohjelman kotisivuilla on runsaasti tietoa käynnissä olevista hankkeista, itse hankeohjelman kuvaus sekä tietoa ja lukuja.
Viiden tähden keskusta > hankesivut

Nostoja käynnissä olevista keskustan hankkeista:

Tampereen keskustan mittarit

Tampereen keskusta-alueen eläväisyyttä mitataan erilaisin mittarein sekä tuotetaan reaaliaikasta kävijätietoa joka myös ennustaa kävijävirtoja.

Elinvoimalaskenta:
Liiketilojen käyttöön pohjautuva kaupallisen elinvoiman tutkimus toteutetaan puolivuosittain. Se muodostuu kauppojen ja ravintoloiden määrästä vähennettynä tyhjillä liiketiloilla suhteutettuna asukaslukuun. 
– tulokset syksy 2022 >linkki
– tulokset kevät 2023 >julkaistaan pe 26.5.2023

Tampereen Pulssi:
Tampereen kaupunki on kehittänyt yhdessä ohjelmistoyritys Wapice Oy:n kanssa Tampereen Pulssi -palvelun, joka ennustaa kävijävirtoja Tampereen keskustan alueella. Palvelu on suunniteltu yrittäjien tarpeisiin, jotta he voivat varautua kasvaviin kävijämääriin erilaisten tapahtumien aikaan. Palvelu on tuotu osaksi kaupungin Tampere.Finland-sovellusta.
– tutki Pulssia Tampere.Finland -sovelluksessasi yrityskäyttäjänäkymässä (sovelluksen ylälaidassa voit valita hahmo -painikkeen alta näkymän)
– lue lisää Tampereen Pulssista >linkki