Vuoden kesäseikkailija 2023: Mirva Kujala

Tampereen ensimmäinen kesäseikkailija on lempääläinen Mirva Kujala. Hänen työssään erityistä huomiota herätti uusi, erilainen kuvakulma, jota ei olla totuttu Tampereen Tuomiokirkosta näkemään.

Vuoden kesäseikkailija 2023 Mirva Kujala kuvasi voittokuvaan Tampereen Tuomiokirkon.
Voittokuvassa on Tampereen Tuomiokirkko.

Rakas Tampere ja Visit Tampere järjestivät kesällä 2023 valokuvakilpailun, jossa etsittiin hauskaa, ylvästä tai mieleenpainuvaa hetkeä Tampereen keskustassa. Kisa toteutettiin Instagram-palvelussa, jossa pystyi helposti merkitsemään kuvansa aihetunnisteilla #Tampereonseikkailu tai #vuoden2023kesäseikkailija. Voittaja saisi Vuoden Kesäseikkailija -tittelin lisäksi useita lahjakortteja Tampereen keskustan liikkeisiin.

Mirva pääseekin syksyllä ostosten lisäksi muun muassa Särkänniemen Karmivaan Karnevaaliin että viettämään yön Courtyard By Marriott Tampere City -hotellissa.

– Pojan mielestä sinne pitää viedä joku treffiseuralaiseni, mutta sen seuran kanssa on nyt ollut hiljaista, Mirva Kujala naurahtaa iloisesti. Hän arveleekin, että mukaan lähtee ystävä, jonka kanssa voi sitten viettää aikaa kaupungilla.

Mirva lähti Tampereelle varta vasten osallistumaan kilpailuun.

– Kilpailuaika alkoi loppua, joten lähdimme tyttäreni kanssa kuvaamaan, vaikka kyseisenä päivänä vettä satoikin.


Mirvan voittokuvaa raati Tampere Tunnetuksi Ry:n raati perustelee seuraavasti:

”Kuvaaja on onnistunut löytämään tutusta maamerkistä uuden katsantokannan. Kaikille tuttu keskustan Tuomiokirkko näkyy vain osittain vihreän kaaren takaa. Kuvassa on kerroksellisuutta. Kilpailussa korostettiin tunnetta ja vaikka kuvassa ei ole ihmistä, joita toki keskustassa riittää, siinä on luonnon tuomaa pehmeyttä.”


Mirva kuvaa paljon kännykkäkamerallaan ja hänen sometilillään on tuhansia kuvapostauksia.

– Minä olen sellainen yksityiskohtien bongaaja. Kaupungillakin minua kiinnostavat vaikkapa kauniit, maalatut sähkökaapit!


Mirva on innokas käymään myös ravintoloissa, joissa hän mielellään lähtee kokeilemaan uutuuksia niin paikkoina kuin makuinakin. Kulttuuria hän kuluttaa esimerkiksi Laikun talon vaihtuvissa näyttelyissä.

– Kulttuuritalo Laikun vaihtelevat näyttelyt ovat hyviä. Niissä kannattaa käydä.

Vuoden 2023 kesäseikkailijana Mirva palkitaan useilla lahjakorteilla, joita hän voi käyttää Tampereen keskustassa. Hän saa muun muassa 50 euron lahjakortit Stockmann Tampere -tavarataloon, Museokeskus Vapriikin museokauppaan, Kuopuksen Tampereen myymälään sekä Kalevan Kellon liikkeeseen, jossa hän kävikin jo valikoimassa mieluisia korvakoruja.