Kulttuuriraitteja Tampereen sydämeen

Kaupungilla kävellessä näkee hienoja rakennuksia, mielenkiintoisia patsaita ja historiallisia tapahtumapaikkoja! Joskus kävelee samoja katuja kuin tunnetut tamperelaiset kirjailijat tai rokkarit. Entäpä, jos olisikin mahdollisuus tietää enemmän; kuulla patsaiden tarinoita tai kulkea opiskelemassa arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelemien rakennusten taustoja. Sinua voi myös kiinnostaa, miten eri rakennukset ja paikat liittyvät vuoden 1918 tapahtumiin Suomessa?

Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut on julkaissut monia erilaisia kulttuuriraitteja. Osan näistä löydät näppärästi Tampere.Finland-sovelluksesta. Sieltä löytyvät Tampereen Kiakkoraitti, Komisario Koskisen Tampere, Juicen Tampere, Wivi Lönn -raitti ja Kapinaraitti 1918. Näiden lisäksi voit tutustua tarkemmin Tampereen julkisiin veistoksiin ja monumentteihin. Raitit löytyvät, kun klikkaat sovelluksesta auki kohdan Tapahtumat ja nähtävyydet ja valikoit sieltä ”kulttuuriraitit”.

Kulttuuriraiteille voi lähteä milloin vain ja ne voi kiertää niin kävellen, pyörällä kuin autollakin. Ne ovat mielenkiintoinen tapa tutustua kaupungin historiaan ja siellä vaikuttaneisiin henkilöihin.

Pala Tampereen historiaa kulkee näppärästi mukana kierroksella puhelimeen ladattavan Tampere.Finland-sovelluksen kautta. Samaisessa sovelluksessa on myös Rakas Tampere Passi, josta löydät rahanarvoisia etuja kaupunkikierroksellesi!