Tekemistä lapsille Tampereen keskustassa

Satoi tai paistoi, Tampereella on lapsille ja lapsiperheille tekemistä joka lähtöön. Leikkipaikkoja, liikuntamahdollisuuksia, seikkailuja ja elämyksiä riittää valittavaksi niin kiireettömään kesäpäivään kuin aktiivilomailuunkin.

Hyppivätkö lapset seinille? Annetaan heidän tehdä se turvallisessa ympäristössä. Tullintorin kauppakeskuksessa on Irti Maasta -keskus, jonka erikoisuutena on interaktiivinen boulderseinä. Keskuksessa perhe voi käydä yhdessä kiipeämässä ja kannustamassa toisiaan.

Jos kiipeämisen sijaan laskeutuminen tuntuu mukavammalta, Pyynikin näkötornilla voi kokeilla köysilaskeutumista ja nauttia samalla maankuulut munkit näkötornin kahvilassa. Laskeutumiset jatkuvat kesäkauden 2023 ajan sunnuntaisin klo 12–14.

Vähän rauhallisemmasta liikunnallisesta menosta kiinnostuneille hyvä vaihtoehto on esimerkiksi Kalevan liikuntapuisto Sorsapuistossa. Puistoalueella on erilaisia pelialustoja, decomark-leikkikuvioita ja sportpoint kuntoiluympyrä sekä koripallokenttä, pöytätennispöytiä ja beach volley -kenttä.

Leikkipuistot pikkuisille

Pikku Kakkosen puisto on kaupungin tunnetuin leikkipuisto, jonka keskeisenä teemana ovat televisiosta tutut hahmot. Leikkipaikka jakaantuu kahteen osaan: kaupunkiin ja metsään.

Tiitiäisen satupuisto Näsinpuistossa on teemaleikkipaikka, jossa yhdistyvät taide ja toiminnallisuus, Valmisvälineiden sijaan se tarjoaa mahdollisuuksia lasten omaehtoiseen leikkiin ja elämyksellisyyteen.

Muita lasten leikkipuistoja löytyy muun muassa Emil Aaltosen puistosta Tammelasta sekä kauppakeskus Ratinan viereiseltä aukiolta. Sateen sattuessa voi siirtyä kauppakeskuksen sisällä olevaan leikkihuoneeseen.

Särkänniemi varma valinta

Aina varma valinta on Särkänniemen huvipuisto. Kesällä 2022 puistoon avattiin Keidas-vesielämysalue, jossa voi käydä virkistäytymässä Tukkijoen ja Koskiseikkailun tapaan. Uikkarit kuuluvat siis ehdottomasti tämän kesän Särkänniemi-vaatetukseen!

Huvipuistokäyntiin kannattaa yhdistää vierailu Koiramäen eläinpuistossa. Siellä pääsee tapaamaan ihan oikeita eläimiä vanhan ajan maatalomiljöössä. Alueella seikkailevat myös kirjoista tutut Koiramäen hahmot.

Hellepäivänä ei kannata unohtaa myöskään Kalevan uintikeskuksen yhteydessä olevaa Tampereen maauimalaa! Maauimalassa on useita altaita ja hyppyallas. Isolle nurmialueelle voi ottaa eväät mukaan ja paikan päällä saa oleskella pitkäänkin. Alueelle pääsee useilla julkisilla yhteyksillä.

Muumeista mestarivakoojiin

Kaupungin laajasta museotarjonnasta löytyvät esimerkiksi Tampere-talon Muumimuseo, Finlaysonin Vakoilumuseo sekä Vapriikin Luonnontieteellinen museo, Pelimuseo ja Suomen Jääkiekkomuseo.

Kulttuuritalo Laikussa on virikkeellinen lastenkulttuurikeskus Rulla, jossa lapset voivat kokeilla kädentaitojaan ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin. Rullan taidetunneilla tutustutaan erilaisiin materiaaleihin ja tekniikoihin.

Tarkista myös, millaisia Rakas Tampere Passi -etuja on lapsiperheille ja seikkailumielisille! Passin löydät Tampere.Finland-sovelluksesta.