Kaupunkipyörällä puistokierrokselle

Kaupunkipyörän saa käyttöönsä kuka tahansa Tampereen kaupunkipyörät-sovelluksen ladannut. Liikkuminen on ekologista ja huoletonta, sillä lainauksen jälkeen pyörän voi jättää lähimpään asemapaikkaan.  

Käyttöä varten tarvitaan Tampereen kaupunkipyörät -sovellus, jolla rekisteröidytään kaupunkipyörien käyttäjäksi ja maksetaan pyörän käytöstä.

Tampereen kaupunkipyörät – eli Sale-pyörät – ovat käytössä nyt kolmatta kesää. Pyörät tarjoavat nopean tavan liikkua niin turistille kuin paikalliselle työmatkalaiselle.

Kaupunkipyöräkaudella 2023 pyöräily on entistä huolettomampaa, sillä kaupunkipyörien asemaverkkoa on laajennettu 110 asemaan. Keskusta-alueen lisäksi pyöriä saa käyttöönsä eri kaupunginosissa, aina jopa Hervannassa saakka. Käyttöä varten tarvitaan Tampereen kaupunkipyörät -sovellus, jolla rekisteröidytään kaupunkipyörien käyttäjäksi ja maksetaan pyörän käytöstä. Ennen käyttöä kannattaa tarkistaa, että sovelluksessa on uusimmat päivitykset.

Pyörillä on tarkoitus ajaa lyhyitä siirtymiä. Viiden euron päivä-, 10 euron kuukausi- tai 30 euron kausimaksulla 60 minuutin matkoja voi ajaa rajattomasti, kunhan välillä palauttaa pyörän ja aloittaa vaikka saman tien uuden matkan joko samalla tai eri pyörällä. Aikarajauksella on haluttu taata, että kaikille pyöräilijöille riittää pyöriä.

Kaupunkipyöräkaudella 2023 pyöräily on entistä huolettomampaa, sillä kaupunkipyörien asemaverkkoa on laajennettu 110 asemaan.

Kolmen puiston kierrokselle

Pyörällä voi polkaista vaikkapa jonnekin Tampereen monista puistoista! Keskustasta vihreitä keitaita löytyy muun muassa Hämeen-, Näsin-, Etelä- ja Koskipuistoista – Pyynikistä nyt puhumattakaan.

Kasvilajien runsautta voi ihastella esimerkiksi vuonna 2022 valmistuneessa Ranta-Tampellan Massunlastenpuistossa, Naistenlahden venesataman länsipuolella. Puistossa on erilaisia ajanviettopaikkoja, joissa on otettu huomioon eri-ikäiset käyttäjät sekä esteettömyys. Silmäniloksi alueelle on istutettu jopa 70000 kukkasipulia.

Seuraavaksi pyörällä voi polkaista Heinäpuistoon. Se sijaitsee Tampereen keskustassa lähellä Pyynikintoria.

Heinäpuisto kunnostettiin vuonna 2011 oleskelu- ja katselupuistoksi, jonka teemana ovat koristeheinät. Puistossa on kaksi petanquen pelaamiseen soveltuvaa kivituhkapintaista tasaista aluetta.

Pyöräilykierroksen voi päättää esimerkiksi suosittuun Sorsapuistoon. Puiston nimi juontuu Sorsalammesta, jonne kaupunki alkoi tuoda vuodesta 1939 alkaen vesilintuja, kuten ankkoja. Kauniina kesäpäivinä puiston laajoille nurmialueille kerääntyy perheitä, ystäväporukoita tai yksikseen puiston tunnelmasta nauttivia. Sunnuntaisin alueella on kaikille avoin puistokirpputori ja kioskista voi hakea itselleen jäätelöä tai muuta naposteltavaa!

Kesällä 2023 saatat nähdä puistoissa pikkuisia puuntaimia. Tampereen puistoihin on syksystä 2020 lähtien istutettu keväisin ja syksyisin joukko uusien ja erilaisten puulajien taimia. Kaupunki haluaa monipuolistaa puustoa ja tavoitteena on istuttaa ja kokeilla lähes 50 erilaista lajia. Käy pyöräretkellä tutkimassa, mitä puulajeja löydät!

Ajantasainen tieto kaupunkipyöräasemista on saatavilla Tampereen kaupunkipyörät-sovelluksessa ja Nyssen reittioppaassa.