K-Supermarket Ratinassa valmistaudutaan jouluun jo kesällä

Susanna Mäkelä tilaa suklaat kauppaan ennen juhannusta.

K-Supermarket Ratinassa Kauppakeskus Ratinassa on monipuolinen suklaavalikoima.

– Asiakkaamme ovat vuosien ajan tottuneet siihen, että meiltä löytää paljon vaihtoehtoja. Ruokavalikoimamme on yli kaksinkertainen moneen isoon supermarketiin verrattuna, kertoo suklaahankinnoista vastaava Susanna Mäkelä.
Myös määrä on huomattava. Pelkästään Fazerin klassisia suklaamakeisia on kahdeksan metriä pitkä ja lähes kaksi metriä korkea keko. Tämän lisäksi käytäville on nostettu pienvalmistajien harvinaisempia herkkuja.

– Tänä vuonna meillä on tarjolla muun muassa raakasuklaakalenteri.
Erityisruokavaliot on myös huomioitu ja K-Supermarket Ratinasta löytää niin vegaanisia kuin vaikkapa maidottomia suklaita.

– Tiedätkö, että Vaajakoskella toimivan suklaavalmistaja Pandan tuotteista valtaosa on gluteiinittomia ja palmuöljyttömiä? Susanna muistuttaa.

Susanna Mäkelä rakastaa asetella tuotteet kauniisti esille.

Pelkästään Fazerin klassisia suklaamakeisia on kahdeksan metriä pitkä ja lähes kaksi metriä korkea keko.

Kaikki suklaatuotteet tilataan ennen juhannusta. Perinteikkäimpiä tuotteita ei erikseen tarvitse maistella, mutta aina silloin tällöin tulee uutuusmakuja, joita Susannan lisäksi makustelee koko henkilökunta.

– Kun tilaamme ajoissa, toimittajat voivat tuottaa herkkuja juuri sopivan määrän, Susanna kertoo.
Kaikki K-Supermarket Ratina työntekijät haluavat varmistaa, että asiakkailla on hyvä joulu. Jouluun valmistaudutaankin huolellisesti. Susanna on erityisen iloinen päästessään tekemään suklaatuotteista silmiä miellyttäviä asetelmia.
Entä mitä tarjota henkilölle, joka ei innostu suklaasta?

– No, vaikkapa pähkinöitä ja glögiä! Suosittelen myös maistamaan esimerkiksi italialaista panettone-kakkua, Susanna hymyilee.

Vieraile K-Supermarket Ratinassa