Kulttuuritalo Laikkuun on helppo tulla

Keskustorilla sijaitsevassa Kulttuuritalo Laikussa on monipuolisesti erilaisia tapahtumia – ja todella usein vapaa pääsy.

Kulttuuritalo Laikku on kaupungin ylläpitämä kulttuuritalo aivan Tampereen ydinkeskustassa.

– Ohjelmamme on hyvin monipuolinen, sillä kaupungin omien tapahtumien lisäksi ovemme ovat avoinna myös muille tapahtumajärjestäjille, kertoo koordinaattori Aliisa Piirla.
Piirla on ollut mukana organisoimassa tapahtumia, kuten Laikunlavan Puistokonsertteja vuodesta 2021 alkaen. Hän listaa yhdeksi työkseen myös tapahtumajärjestämisessä neuvomisen, sillä Laikun tilat saa maksutta käyttöönsä kaikille avoimiin ja ilmaisiin esittävän taiteen tapahtumiin. Siksi moniin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Näyttelyiden kohdalla näin on aina.

– Me haluamme, että kynnys on matala niin kulttuurintekijöille kuin kulttuurinkuluttajillekin. Laikkuun on helppo tulla.

Kulttuuritalo Laikku perustettiin vuonna 2018, jolloin taloon muutti myös Lastenkulttuurikeskus Rulla. Laikku on esteetön tila ja talon edessä on muutamia liikuntaesteisten parkkipaikkoja. Lastenkeskuksessa on taas iso vaunuparkki.

– Rullassa lapset voivat osallistua taidetyöpajoihin tai kiertää näyttelyissä, joissa he voivat tutustua eri taiteenaloihin. Estradi-tilassa taas voi harjoitella vaikkapa esiintymistä ja elämystila Terrassa on paljon koettavaa perheen pienimmille, Piirla sanoo.

Vieraile Laikussa

Laikun joulussa 2023 lapsille:
Kaikki esitykset Kulttuuritalo Laikun Musiikkisalissa (3. krs). Esityksiin on vapaa pääsy. Su 26.11. klo 14 Lastenmusiikkisorkesteri Orffien konsertti – Konsertin keskiössä ovat puolivillit ja lempeät tarinat ja tarjolla on runsas soitinkirjo
La 2.12. klo 11 & 12 (kaksi esitystä) Säilättäret: Jouluyön Tonttutohinat – Esitys sisältää veikeitä höpsötyksiä, hämmästyttäviä sirkustemppuja, riemukkaita joululauluja ja liudan maukkaita jouluherkkuja.
La 16.12. klo 11 Nukketeatteri Mukamas: Joulu on jo ovella – Kuvitetussa joulukonsertissa hypätään joulutunnelmaan lasten iloisten joululaulujen kautta.