Metkunen voitti Kaunein jouluikkuna-kisan

Näyteikkunoiden leikkimielisessä kilpailussa äänesti lähes 1800 ihmistä.

Puhelimesta kuuluu iloinen onnen huudahdus, kun yrittäjä Anniina Kärkkäinen saa tietää Kaunein Jouluikkuna 2023 -kisan voitosta.

– Me lähdimmekin voittamaan! hän kertoo niin, että hymy kuuluu äänestä.


Tampere Tunnetuksi ry:n ja Design on Tampere ry:n Tampereen keskustayrittäjille järjestämä kilpailu oli käynnissä marraskuun lopusta aina 22.12.2023 asti ja mukana oli 28 upeaa näyteikkunaa.

Tänä vuonna voittajasta ei ollut epäilystä. Metkunen sai lähes 18 % kaikista äänistä.
Metkunen on naamiais-, cosplay- ja maskeeraustuotteiden erikoistarvikeliike, joka sijaitsee osoitteessa Tuomiokirkonkatu 36. Metkunen myy tuotteitaan myös verkkokaupan kautta.

– En ole ollut mitenkään erityisen jouluinen ihminen ja ainoa jouluhahmo, johon olen jotenkin samaistunut, on Grinch, Anniina Kärkkäinen sanoo. Siksipä hahmo on saanut myös paikkansa Metkusen jouluikkunalla.

Mutta asuminen Tampereella on tehnyt Kärkkäisen joulufiilikselle hyvää.

– Tampereen joulusta minä pidän, Kärkkäinen kertoo.


Metkusen näyteikkuna onkin rakkaudenosoitus Tampereelle ja kaikille sen asukkaille, Kärkkäisen omille yhteisöille ja kaikelle sille hyvälle, mitä nuori yrittäjä kokee Tampereen elämäänsä tuoneen.

Metkusen näyteikkunalla Nokia Areena on muuttunut Metkunen Areenaksi.

– Grinchin joulu on jonkun mielestä taatusti aivan liian makaaberi, epätavallisen keltavihreä, valojen ja tornitalojen keskellä omaa elämäänsä elävä, mutta niin olen minäkin! Vuodet ovat opettaneet, että jouluperinteistä saa napata suosikkinsa kuin hillosilmän sokerimunkista ja asioita on todellakin lupa katsella valitsemansa väristen linssien läpi, Anniina Kärkkäinen kertoo.

Metkusen Anniina Kärkkäinen tekee Ilveksen jääkiekkopeleissä lapsille kasvomaalauksia. Tämäkin kaupunkikulttuurin puoli näkyy näyteikkunalla videon muodossa.

Näyteikkuna saa olla kaikkien nähtävillä vielä tovin – ainakin vuoden vaihteen yli. Kannattaa siis käydä katsomassa.

– Minä juoksen laittamaan sinne nyt saman tien sellaisen voittaja-kyltin. Tämä on kyllä hieno juttu!

Anniina Kärkkäinen kiittää kaikkia Metkusta kisassa äänestäneitä sekä lukuisia ikkunaprojektiin osallistuneita kanssayrittäjiä ja luovia tekijöitä lämmöllä!


Vuoden 2023 Kaunein jouluikkuna TOP 5

  1. Metkunen, Tuomiokirkonkatu 36                   
  2. Cybershop Tampere, Hämeenkatu 10 B
  3. Choose Joy Laitepilates & Luova Studio, Itsenäisyydenkatu 16                     
  4. Stockmann, Hämeenkatu 4
  5. Tampereen Työväen Teatteri, Hämeenpuisto 28–32

Kisan äänestäjien kesken arvottiin 250 € lahjakortti ja sen voitti Seija Kuisma. Voittajaan on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti.

Metkusen jouluikkunan pääväri on vihreä.

Metkusen näyteikkuna on oikeastaan yhteisöprojekti, sillä Metkusen ikkunaa on ollut luomassa iso joukko luovan alan osaajia:

Sanna Toijala ja Sissi Kahila, Iina-Maria Talvinen, Aarno Vuorinen, Tapani Salin, Ville Mäkelä, Meidän Milla, Saga Heittola ja Verna Hämäläinen.

Yhteistyössä ovat toimineet:
Seinäruusu.fi, Lankaidea, Pappilan Sunday Shop, Kukkakauppa Pikkukilpi, Nea Toijala, Sharon Kari, Jani ja Minna, Carita, Urbaani Tampere ry, Ilves Hockey Oy & Osasto 41